Söyleşi – İstatistik Öğrenci Topluluğunun İstatistik Bölümü Öğrencilerinin Kariyer Planlamaları Üzerindeki Etkisi

Yayınlanma Tarihi: 19-04-2023

Sevgili Öğrencilerimiz,

DEÜ İstatistik Kariyer ve Mezunlar Komisyonu üyemiz Doç. Dr. Özgül VUPA ÇİLENGİROĞLU tarafından organize edilen “Kariyerde + 1 Adım: İlgileri Keşfetmek” temalı etkinliğimize ait bilgiler aşağıda tanımlanmıştır. Program afişi ekte yer almaktadır.

Kariyer Etkinliğin Adı: İstatistik Öğrenci Topluluğunun İstatistik Bölümü Öğrencilerinin Kariyer Planlamaları Üzerindeki Etkisi

Tarih: 20 Nisan 2023 Saat 11:30-12:30, online, zoom üzerinden

Zoom: https://zoom.us/j/99390856992?pwd=ejg3djZpVHppaGhQWjNHdllxbmQ3dz09

Toplantı Kimliği: 993 9085 6992
Parola: 145425

Etkinliğin İçeriği: Kariyer gelişiminde akademik başarının ötesinde sosyal, kültürel faaliyetlerde yer almak önemlidir. Üniversitemiz bünyesindeki öğrenci topluluklarının çeşitliliğine rağmen bazı öğrenciler sadece yakın çevrelerindeki arkadaşlarının olduğu toplulukları bilmektedir. Bu noktada toplulukların temaları bu topluluklar içerisinde yer alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinde +1 adım öne çıkmalarına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle bu etkinlik kapsamında İstatistik Bölümü öğrenci topluluğunun özellikle kendi kariyerlerindeki etkilerinin tanıtılacağı ve istatistik anabilim dalı hakkında kısa bilgilerin verileceği bir toplantı planlanmıştır. Böylece diğer bölüm öğrencilerinin istatistik bölümü hakkında bilgisinin artırılması ve öğrencilerimizin kariyer planlamalarındaki topluluğunun etkisinin gösterilmesi ve kendi vizyonları ile istatistik bölümü vizyonlarının çakışan taraflarının gösterilmesi gerçekleşecektir.

Etkinliğin Türü: Söyleşi

Hedef Kitle: Lisans öğrencileri ile konu ile ilgilenen çeşitli araştırmacılar

Konuşmacının Adı-Soyadı ve Görevi: Furkan Paşahan, DEÜ İstatistik Öğrenci Topluluğu Üyesi ve Öğrencisi

Moderatör: Araş. Gör. Dr. Özgür Danışman